Escape Hunt

Herfstvakantie Maastricht

 

In de herfstvakantie biedt Maastricht veel leuke uitjes voor jong en oud. Combineer je dagje uit Maastricht het spelen van een escape room in Maastricht (escape room is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar) met één van de volgende leuke evenementen in en om Maastricht tijdens de herfstvakantie 2016.

 

Herfstvakantietips Maastricht 2016

 

19 oktober tm 1 november (maandag t/m vrijdag) Kinder grottentocht bij Maastricht underground.

Speciaal voor kinderen van 3 t/m 8 jaar wordt er een Kindergrottentocht aangeboden. En dat betekent een spannend avontuur door het donkere (en verkoelende) gangenstelsel van de grotten! Tijdens deze tocht hoor je spannende verhalen over dinosaurussen, leer je mergelzagen en vonken maken met vuursteen. Tip: Neem je eigen zaklampje mee! Meer informatie op http://www.maastrichtunderground.nl/kids

Kinder grottentocht bij Maastricht underground


 

23 oktober: Lazy Sunday Concerts http://cmmaastricht.nl/

Geniet elke koopzondag van cultuur tijdens de Lazy Sunday Concerts. Bekijk de actuele agenda op cmmaastricht.
Concerten van resp. Amikejo, Opera klas Conservatorium Maastricht, Jazz Maastricht en Conservatorium Maastricht.

Lazy Sunday concerten Maastricht - Koopzondag Maastricht


 

25 oktober: Voor kinderen kun je naar het Toverfort (Fort Sint Pieter) waar op 25 oktober het 300 jaar oude Fort Sint Pieter is betoverd… Meer op https://www.natuurmonumenten.nl/

Fort St. Pieter Maastricht


 

24,29,30,31 oktober: Animal Zombie nights in GaiaZOO! Tijdens Halloween transformeren in GaiaZOO mens en dier in bloeddorstige zombies en de hele ZOO wordt overgenomen. Er heerst groot gevaar…een bezoek aan GaiaZOO tijdens de GaiaZOO Animal Zombie Nights is dan ook op eigen risico!! Leeftijdsadvies 12+ Meer op de website van GaiaZoo (http://www.gaiazoo.nl/bezoekers/plan-je-bezoek/evenementen-en-activiteiten/?page=3)

GaiaZoo: animal zombie night


 

24 oktober tot en met 1 november: Festival Jong

Website Festival Jong http://www.theateraanhetvrijthof.nl/agenda/festivals-en-evenementen/jong/ Samen met de Kunstenkaravaan toveren we AINSI dit keer om tot een sprookjesachtige droomwereld. Prikkel je verbeelding tijdens de voorstellingen, attracties en interactieve activiteiten. Bouw je eigen droomwereld en verdwaal erin! Word dat lieve elfje, die mooie prinses of die stoere ridder! Tijdens de herfstvakantie kan het allemaal en voor iedereen tegen aantrekkelijke (kinder)prijzen!

Festival Jong Maastricht


 

25 oktober: Bouw je eigen stad in het Bonefantenmuseum. Treed in de voetsporen van Aldo Rossi en maak je eigen stad

Hoe is Maastricht opgebouwd en wat zou jij veranderen? Waar zou jij je ideale huis bouwen? In ons atelier bouw jij de ideale stad. Loop binnen tussen 14.00-16.00 uur! Deze workshop is gratis, kinderen hebben gratis toegang tot het museum. http://www.bonnefanten.nl/

Bonefantenmuseum Maastricht


 

26 tot en met 30 oktober Cinekid Festival http://www.lumiere.nl/programma/specials/cinekid-in-maastricht

Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen van alle leeftijden weer in Lumière Cinema terecht voor creatieve workshops en prachtige kinderfilms uit de hele wereld. Behalve deze leuke films en workshops is er ook nog een knutselhoekje, een ranja-bar en meer..

Cinekid Maastricht


 

28-30 oktober: Chateau Maestricht Culinair Evenement

In oktober presenteert de gastronomische hoofdstad Maastricht en de Euregio een bijzondere culinaire agenda, smaakvol gevuld met diverse proeverijen, workshops, speciale wijnspijs diners, rondleidingen en meer. Het hoogtepunt is het unieke wijn & food event Château Maestricht waarbij het Vrijthof 3 dagen lang, omgetoverd wordt tot een gastronomisch proefparadijs waar je kan genieten van lokale wijnjuweeltjes, Euregionale streekproducten, Limburgse gerechten, demo’s van topkoks en meer.

Meer op http://www.vvvmaastricht.nl/lasaisonculinaire.html

Chateau Maestricht Vrijthof Maastricht

Add comment